Predstavitev podjetja

Baloni vplivajo na ljudi, povzročajo da se spremenijo. Na usta jim pričarajo nasmeh, postanejo vzhičeni in radostni, počutijo se drugače. Resnično je nekaj čarobnega v tem kako lebdijo in kako se premikajo. Še posebej dobro jih začutijo otroci. Iz nekega njim znanega  vzgiba se začnejo veseliti in to tudi pokažejo. Zato bo držalo kot je izjavila ena naših strank: 

"Balon je duša otroka
in ko odraste otroka v nas
spominja na srečne čase in praznovanja"



Zato v Florentini, deželi balonov, v Cityparku iščemo in nudimo najboljše in najlepše balone.

Vrednote

Od nekdaj so nam bili všeč baloni. Ne vemo točno zakaj, niti se prav posebno ne sprašujemo. Tako kot otrok ne sprašuje zakaj so mu baloni všeč. Enostavno so.



Najprej smo začeli delati z baloni tako, da smo kupili prvi aparat za pakiranje daril v balone ter na sejmu pričeli pakirati prinešena darila. Naša storitev je bila prava uspešnica. Prišla je ob pravem času na pravo mesto. Tega smo bili zelo veseli, kajti bilo je nekaj posebnega, nekaj drugačnega.


Kmalu zatem smo asortiman začeli dopolnjevati z lateks baloni vseh barv in oblik ter napisov, tiska in dizajnov, nato pa tudi z folija baloni in helijem. Ko je bila ponudba nekje že blizu popolnosti, smo storitev ponudili nakupovalnemu središču, takrat Interspar Center. Ker je bila storitev zanimiva so nas sprejeli. Tako se je začel razvoj dežele balonov, specializirane trgovine z baloni v Interspar centrih po Sloveniji.



Od nekdaj je bila naša želja zavijati in aranžirati darila ter jih dekorirati z baloni.
Balon je enkratna dekoracija. Lepa, privlačna, vesela, velika, lebdeča in barvna. Najdete jo v vseh priljubljenih motivih, otroških junakih in kot takšna dodana dekoraciji v enakem asortimanu enakega papirja, vrečk, škatel, darilnih trakov, party artiklov kar zaokroži popolno celoto.
Tako smo postali neka ne cvetličarna ampak balonarna. Cvetje so zamenjali baloni. Sledilo je mnogo šol učenja, branja, poskušanja, da smo prišli do današnje podobe. Do danes, ko je pred nami otvoritev naše trgovine v nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani.

Danes smo specializirana trgovina z baloni, kjer lahko na tem področju najdete vse kar je najboljše in najbolj zanimivo. Do stranke gojimo spoštljiv, sproščen in prijazen odnos, kjer želimo ugotoviti, kaj si stranka želi in to tudi ponudimo. Izbrati darilo ni preprosto, potrebno je razmišljanje o osebi, ki jo imaš rad, ki ti nekaj pomeni. Gre za pozornost, presenečenje , gre za nasmeh.



Zgodovina

Sklicujoč se na knjigo ‘Book of Firsts’ Patricka Robertsona iz leta 1978 je profesor Michael Faraday naredil prvi gumijast balon leta 1824, ki ga je uporabil pri svojih eksperimentih vodikom na Royal inštitutu v Londonu.  Lateks baloni, ki jih poznamo danes, je prvi proizvedel J.G. Ingram v Londonu leta 1847.
Vodik je prvotno uporabil Faraday za napihovanje balonov.  Vodik je prinesel tako igro kot radost v svet balonov, prav tako pa tudi veliko nevarnosti. Vodik lahko hitro poči in širi ogenj. Vodik je kasneje zamenjal helij, ki je negorljiv plin. Kljub temu da ima vodik 10x večji vzgon je helij veliko bolj varen za uporabo balonov.

Znano je, da je podjetje The Toy Balloon Company v  New Yorku v letih od 1920 naprej spustilo 50.000 balonov napihnjenih na helij, potiskanih z imenom oglaševalca in sporočilom o nagradi za najditelja.

Baloni kot jih poznamo danes so se razvijali in dopolnjevali ves čas. Danes so folija baloni narejeni iz vrhunske folije, ki se razvija in izpopolnjuje in je v vseh teh letih dosegla že velik napredek. Baloni dlje časa v sebi držijo helij, so lepi in kvalitetni in se lahko ponovno polnijo.
Danes je balon postal že nepogrešljiv dekoracijski artikel na zabavah, prireditvah, proslavah in praznovanjih. Zaradi svoje oblike in možnosti lebdenja z helijem je postal odličen artikel, s katerim lahko opozarjate nase ter se promovirate.

Storitev z baloni

Balone pihamo na zrak ali helij. Sestavljamo jih lahko v oblike, skulpture, velbe, stebre, stene, vse po želji. Pripravljamo aranžmaje za rojstva, rojstni dan, poroke, kombiniramo folija in lateks balone, upoštevamo barve in napise. Dodajamo trakove, papirje in darila.
Darila lahko zapakiramo tudi v balon. V ta namen imamo poseben aparat, tako imenovani vakuumski balon stuffer, v katerega vpnemo balon ter ga vakuumsko razširimo. Na ta način je balon pripravljen za polnjenje. Balon napolnimo z prinešenim darilom , enim ali večimi, ter mu dodajamo poljubno število malih balonov, stiropornih kroglic, konfetov, rezancev ali druge vrste dekorativnega materiala.
Na balone lahko tudi pišemo. Pišemo z flomastre, bleščicami, lepimo z nalepkami. Iz balonov lahko zvijamo in oblikujemo tudi različne figurice. Pokrivamo vse življenjske priložnosti, kot smo že omenili rojstvo, rojstni dan, poroko, obletnice, božične in novoletne priložnosti, noč čarovnic, pust in veliko noč in pa seveda naš največji praznik valentinovo.



14.2., valentinovo, dan zaljubljencev je za balone in za nas še poseben praznik. Takrat je v zraku na tisoče lebdečih rdečih src. Mladi in mladi po srcu imajo radi ljubezen in imajo radi balone. Takrat je v deželi balonov v zraku posebna energija in te smo še posebej veseli. Drugače pa dežela balonov živi vsak dan. Predvsem od rojstev in rojstnih dni. Zato tema dvema priložnostima posvečamo še posebno pozornost. Pazimo in gledamo da imamo na zalogi širok izbor balonov za rojstni dan, za vse starosti, od 0 - 100.



Za majhne , mlade in starejše, predvsem pa za 50-letnike, za moške in ženske, pa imamo balone v vseh velikostih, majhne in ogromne, ter tudi takšne, ki pojejo ali snemajo. Melodije lahko poslušate tukaj.



Dnevno razmišljamo o balonih in spremljamo dogajanja po svetu. Vsako novost, vsako ugodnost, vsako presenečenje želimo ponuditi tudi našim obiskovalcem. Našim strankam, seveda našim zvestim strankam, katere spremljamo od rojstva, rojstnih dni, poroke in vseh pomembnih življenjskih priložnosti ali pač kar tako za popestritev za lep dan.

Trgovina

Balone in balonske dekoracije Florentina in pa seveda vse privlačne in nenavadne ideje za darila najdete v nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani, kjer vam bo prijazno in strokovno usposobljeno osebje svetovalo pri nakupu in izvedlo storitev  v zvezi z baloni.
Poleg balonov vam bomo ponudili tudi darilne vrečke, škatle, plišaste izdelke, darilne košarice, odlične penine Istenič, knjige, darilne bone, dodatke za balone, party izdelke, helij in darilne pentlje. Sicer so trgovine z baloni po svetu locirane ponavadi v nakupovalnih središčih ali izven mest, kjer vam bodo ravno tako izdelovali umetnije z baloni ter dekorirali vaša darila.
V svetu so v veljavi takšne trgovine, kjer vam ponujajo balone tudi v blister embalažah ter ponavadi zraven ponudijo zelo širok spekter darilnih čestitk za vse priložnosti ali bombonov in sladkarij ali cvetja. Te so še posebej v modi v Ameriki, kjer cvetličarne kot dekoracijski artikel uporabljajo tudi balone.



Kakovost


V družbi najboljših.  Res je vsak dan smo v družbi najboljših. Dva odlična svetovna proizvajalca najboljših balonov, ki že desetletja razvijajo in dopolnjujejo najboljše balone, lateks in folijo. Dva Američana, Anagram in Qualatex.

Anagram



    

Anagram international je vodeče svetovno podjetje na področju proizvodnje folija balonov. Tehnologija, kvaliteta, inovacije, kreativnost in pa odnosi s strankami se izboljšujejo iz leta v leto. Ustanovljeni so bili leta 1977 ter so del podjetja Amscan od leta 1998 dalje in tako nudijo največji možni izbor folija balonov ter licenc za balone. Po novem pa tudi party artikle.

Uprava podjetja se nahaja v Minneapolisu, kjer zaposleni specialisti proizvodnje balonov 24 ur na dan, 7 dni na teden, razvijajo in pripravljajo balone, raziskujejo trende, barve, dizajne, kontrolirajo kvaliteto, marketing , trgovino, podporo in servis. Dnevno se trudijo za najvišjo možno kvaliteto in največje možne dosežke ter inovacije.
Razpredeni so širom po svetu, najdete jih v Angliji, Avstraliji, Mehiki in Japonski.
Z nakupom balona Anagram boste ugotovili, zakaj ljudje širom sveta z njihovimi baloni praznujejo življenje.

Qualatex

 


Že več kot 80 let podjetje Pioneer Balloon proizvaja odlične balone. Barve, vznemirljivost in magičnost njihovih balonov vas spremljajo na vseh življenjskih priložnostih.
Danes je Pioneer svetovno podjetje, njihova proizvodnja pa vključuje tudi produkcijo trakov ter darilnih dodatkov, ki se podajo v kompletih k njihovim balonom. Označuje jih visoka kvaliteta, inovativnost, odličnost, nad standard v vsem kar počnejo in ponujajo. Zaposleni v podjetju težijo k nenehnim izboljšavam in osebni rasti.
Rezultati njihovega dela, njihovi zaobljubi biti najboljši se kažejo v njihovih hotenjih, da je vsak naslednji dan boljši od prejšnjega. 
Priključite se družini Qualatexovih balonov.

Ideje Florentina

♥ NAJBOLJŠI LATEKS BALONI

Baloni vplivajo na ljudi, povzročajo da se spremenijo. Na usta jim pričarajo nasmeh, postanejo vzhičeni in radostni, počutijo se drugače. Resnično je nekaj čarobnega v tem kako lebdijo in kako se premikajo. Še posebej dobro jih začutijo otroci. Iz nekega njim znanega  vzgiba se začnejo veseliti in to tudi pokažejo. Zato bo držalo kot je izjavila ena naših strank: 

"Balon je duša otroka
in ko odraste otroka v nas
spominja na srečne čase in praznovanja"
več...


♥ I AM SINGING IN THE RAIN

Širok spekter pojočih blonov Vam nudi
Florentina dežela balonov v Cityparku.
Izbirate lahko med baloni za vsa življenjska področja.
več...


♥ POPUSTI ZA ČLANE KLUBA LJUBITELJEV PENIN V DEŽELI BALONOV FLORENTINA

Florentina dežela balonov, v Cityparku,
Vam nudi balone in
balonske dekoracije za
vse življenjske priložnosti, rojstvo,
rojstni dan, poroke, zabave,
proslave, obletnice…
več...