Galerija   
1/29
Facebook vtičnika ni mogoče prikazati zaradi pravil o piškotkih.

090 ♥ POROKA NA BIZELJSKEM

Vedno se je lepo poročiti, a izgleda da se ljudje najraje poročijo v mesecu maju. Poroka na Bizeljskem je potekala v lepem okolju na prostem, na posestvu znanega pridelovalca penečih vin, družine istenič. Na željo mladoporočencev smo na poročnem prizorišču pričarali vzdušje z našimi baloni. Sprva si je nevesta zaželela le poslati helijeve balone s prižganimi iskricami v zrak, a je kasneje izrazila željo, da bi se rada poročila pod velbom spletenim z baloni. Končna odločitev pa je bila, da smo pripravili načrt za dekoracijo, ki bo pričarala slavnostno vzdušje na samem prizorišču za mladoporočenca in povabljene.


Glede na to, da je balonska dekoracija postavljena na prostem, smo se odločili za izdelavo samostoječih stebričkov. Kovinsko ogrodje je ravno prav težko, tako da stoji samo. Oblekli smo ga z belimi baloni, napihnjenimi na različne velikosti. Stebriček je zaključen z velikim metrskim poročnim balonom z napisom Just Married ter povezan s poročnim tilom.

Sam poročni velb se sicer lahko izdela iz belih balonov, v velikosti 28 cm, kjer so vsi baloni napihnjeni na enako velikost. Zelo pa nam je bil všeč velb, katerega smo izdelali iz različno napihnjenih balonov, ki tvorijo videz dveh stebrov zaključenih z lokom. Tudi ta velb je izdelan na lahki aluminjasti konstrukciji vpeti v dva kovinska stojala. Kljub nepredvidljivem vremenu, od katerega so odvisne poroke na prostem, sta velb in stebrička "preživela" poroko, sonce, veter in nevihto.

Poročne mize so sicer bile okrašene s šopki balonov na helij, kar je idealno in zelo lepo v kolikor ne piha. V nasprotnem primeru je lahko moteče, ker se baloni premikajo. Šopki balonov so bili sprva na mizah, kasneje pa smo z njimi okrasili okolico. Ves čas poroke so bili baloni v akciji, saj so sprva služili za imenitno kuliso, kasneje pa so bili vir navdiha za igro otrok na poroki.

Izjemno so nam bili všeč beli biserni Qualatex baloni potiskani z rdečim tiskom v dizajnu dveh prepletenih src ter imeni mladoporočencev. Na ta način je balon postal oseben in izjemno nežen. Tako samo njun, ker je bil potiskan samo za njiju. Eden od balonov v šopku je bil zapakiran v prozoren mehurček, na balonu pa je bil prilepljen majhen metuljček.

Malo pred razrezom poročne torte pa smo za vsakega gosta pripravili lebdeči balon na helij, na katerega smo privezali kresničko. Vsi skupaj so prižgali vsak svojo kresničko ter jo z lepimi željami poslali v zrak. Prav nekaj čarobnega je gledati na temnem nebu balon, ki odhaja in iskrico, ki prasketa. Toliko kot je bilo iskric v tisti noči je tudi drobnih mehurčkov v dobri penini, penini Istenič, s katero sta mladoporočenca stopila na skupno življensko pot.