Galerija   
1/9
Facebook vtičnika ni mogoče prikazati zaradi pravil o piškotkih.

044 ♥ NAJBOLJŠI LATEKS BALONI

Lateks baloni

Baloni vplivajo na ljudi, povzročajo da se spremenijo. Na usta jim pričarajo nasmeh, postanejo vzhičeni in radostni, počutijo se drugače. Resnično je nekaj čarobnega v tem kako lebdijo in kako se premikajo. Še posebej dobro jih začutijo otroci. Iz nekega njim znanega  vzgiba se začnejo veseliti in to tudi pokažejo. Zato bo držalo kot je izjavila ena naših strank

"Balon je duša otroka
in ko odraste otroka v nas
spominja na srečne čase in praznovanja"


 
                  


Zato v Florentini, deželi balonov, v Cityparku iščemo in nudimo najboljše in najlepše balone tako kot so to Qualatex baloni.


Spoznajte Qualatex lateks balone

Qualatex lateks baloni so narejeni iz 100% naravnega lateksa. Qualatex lateks baloni so biorazgradljivi skoraj na enak način kot hrastov list. So na voljo v 70-ih fantastičnih barvah in več različnih oblikah ter v velikostih od 5" - 36" (11 – 91cm).

Qualatex baloni so poznani kot najboljši baloni. Nedavne raziskave so pokazale, da kar 80% balonskih dekoraterjev izbira pri svojih dekoracijah Qualatex balone. Znani so predvsem po svoji kvaliteti, barvah, usklajevanju in dolgem času lebdenja.

Nekaj zanimivosti glede lateksa:

- Lateks pridobivajo z rezanjem lubja iz dreves in ga zbirajo v posodicah. Lateks pridobivajo iz mnogih rastlin, lahko pa ga pridobimo tudi sintetično. Večino lateksa pridobimo iz dreves kavčukovca. Kavčukovce goje na velikih plantažah v tropskih predelih.
- Lateks baloni  so planetu prijazni baloni. Pridobivanje lateksa preprečuje krčenje gozdov, ker drevesa, ki proizvajajo lateks ostajajo nedotaknjena. Drevesa lahko proizvajajo lateks tudi do 40 let.
- Baloni so bili izumljeni leta 1824, kakor tudi elektromagnet.Zgodovina lateks balonov


Sklicujoč se na knjigo ‘Book of Firsts’ Patricka Robertsona iz leta 1978 je profesor Michael Faraday naredil prvi gumijast balon leta 1824, ki ga je uporabil pri svojih eksperimentih vodikom na Royal inštitutu v Londonu. 

Lateks baloni, ki jih poznamo danes, je prvi proizvedel J.G. Ingram v Londonu leta 1847.

Vodik je prvotno uporabil Faraday za napihovanje balonov.  Vodik je prinesel tako igro kot radost v svet balonov, prav tako pa tudi veliko nevarnosti. Vodik lahko hitro poči in širi ogenj. Vodik je kasneje zamenjal helij, ki je negorljiv plin. Kljub temu da ima vodik 10x večji vzgon je helij veliko bolj varen za uporabo balonov.

Znano je, da je podjetje The Toy Balloon Company v  New Yorku v letih od 1920 naprej spustilo 50.000 balonov napihnjenih na helij, potiskanih z imenom oglaševalca in sporočilom o nagradi za najditelja.


Velikosti Qualatex lateks balonov

 

Velikost Zrak Helij
5" (11cm) DA NE
9" (23cm) DA NE
11" (28cm) DA DA
16" (41cm) DA DA
24" (46cm) DA DA
30"  (76cm) DA DA
3' (91cm) DA DA
Barvna lestvica Qualatex lateks balonov

Pravilno napihovanje balonov


Pri napihovanju Qualatex lateks balonov je zelo pomembno, da jih napihujemo dokler ne dosežemo idealne oblike balona. Preveč napihnjeni baloni se spremenijo v hruškasto obliko, medtem ko premalo napihnjeni baloni postanejo okrogli. To pa ne velja za velike balone velikosti 30" in 36" (76 – 91cm), ki so narejeni na drugačen način in so okrogle oblike. 

Lateks baloni so lahko napihnjeni z zrakom ali balonskim plinom. Polnjenje z zrakom  je priporočljivo za balone velikosti 9" in manjše, ker letijo v zraku samo nekaj ur, če jih napolnimo z balonskim plinom. Ker je lateks naravni porozen material se molekule helija spuščajo skozi površino balona in to posledično povzroči puščanje balona. 

Baloni napihnjeni na zrak ne letijo ampak zdržijo mnogo dlje kot baloni napolnjeni na helij. To se pa dogaja zato, ker so molekule zraka večje in se premikajo počasneje kot molekule helija. Zrak torej ne spušča skozi lateks tako hitro kot balonski plin. 

Baloni napihnjeni z balonskim plinom so občutljivi na ekstremne temperaturne spremembe in nadmorsko višino. Helij se ob toploti širi, na hladnem pa se krči. Pravilo je, da balone malo manj napihnemo, kadar gremo iz hladnega v topel prostor in obratno. 

Baloni napolnjeni na helij lahko poletijo do višine med 9200 – 10650 metrov, kjer počijo in se razletijo na majhne delčke zaradi pritiska.
Na testih so baloni dosegli višino 9945 metrov.


Balone si lahko ogledate in naročite v našem spletnem katalogu